Virkning och släktforskning…

Jag har återupptagit mitt handarbetsintresse och det är främst virkning som gäller. Jag är inspirerad av min mamma som blivit riktigt ”virktokig” och virkar många fina saker med olika tekniker. Det finns så otroligt mycket instruktionsfilmer på Youtube så det är bara att titta och lära.

Jag håller på med en stjärnduk nu där mönstret kommer från Järbo. De har en hel del gratismönster och stjärnduken är ett av dessa gratismönster. Jag använder ett Järbogarn 8/4 i en aprikosmelerad färg som heter 32088 aprikos ombré.

I övrigt har jag släktforskat en hel del på en gren jag inte har jobbat med tidigare. Mamma har gjort en del men jag har fördjupat mig ytterligare en generation bakåt och oj vad personer det blir. Att jag hade så mycket koppling till Skåne visste jag inte tidigare.

Socknen Farhult har jag jobbat mycket i de senaste dagarna/kvällarna. http://socknar.se/socken/farhult

Nu ska jag virka klart duken 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s