Mindre än en månad kvar till jul

Nu börjar adventstiden. På söndag är det första advent och i helgen kommer jag att ta fram adventsljusstakar och lite mer advents-/julgrejer. Förr om åren brukade jag ta fram allt på en gång, men nu brukar jag vänta lite med tomtar.

Denna mörka höst, som känns mörkare och tyngre på många sätt, är det många som redan har haft adventsstjärnor och ljusstakar uppe i några veckor redan. Lite tidigt tycker jag, men folk får såklart göra som de vill.

Julen kommer att bli annorlunda för många i år. Precis som nästan hela detta år har varit. Det har varit ökande smittspridning under ett antal veckor nu och rekommendationer och restriktioner är skärpta. Jag som många andra lever ett osocialt liv nu. Jag jobbar fortfarande hemma och försöker att göra något helt annat än att sitta vid datorn när arbetsdagen är slut. Senare under kvällen brukar jag ändå hamna här, men ett avbrott är alltid bra.

DNA

Jag hinner inte jobba med min egen DNA-släktforskning så mycket just nu. Det är en del att ordna först, men bit för bit kommer jag ikapp. Tiden springer så lätt iväg när jag sitter och släktforskar, oavsett om det är traditionell släktforskning eller DNA-släktforskning. Nu ska jag ta och spela in det föredrag jag hade den 1 oktober så ska jag kunna delge det till mina tidigare kursdeltagare. Det är troligt att det blir genomgångar med hjälp av Zoom också.

Bilder är nedladdade gratis från Pixabay.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s