Farmor Karins levnadshistoria

Jag har forskat en del om Kjellmanssidan under helgen. Jag började att kolla på karta över Locketorp församling och kom då in på Kjellmanssidan. Jag har följt syskonen till Frans Reinhold Kjellman framåt i tiden för att kartlägga alla ”männingar”. Ett tidskrävande arbete.

Jag tittade i min egen utgåva av den släktbok som farmor Karin gjorde och läste då igenom hennes levnadshistoria som hon skrev ner 1993. Hon hade skrivit en del även tidigare.

Farmor Karin var en person jag alltid uppskattade. Det var hon som väckte mitt intresse för släktforskning. Hon hade ett intressant liv, och hennes levnadshistoria berättar hur det var när hon växte upp. Familjen Kjellman hade det gott ställt även om de inte var de mest förmögna. Dock ändå stor skillnad för henne jämfört med dem som växte upp ”på landet”.

Jag renskriver levnadsberättelsen och det tar tid. Jag har dock skrivit av mer än hälften nu. Jag kommer att jobba vidare med detta under min semester.

Här går det att läsa det jag hittills skrivit av.

Karins levnadshistoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s