Coronatider

Det är speciella tider nu, inget som jag varit med om tidigare, och det gäller för många av oss. Coronaviruset är här och det påverkar livet över hela världen. Varslen duggar tätt och den ekonomiska påverkan blir större och större för varje dag.

När det gäller hälsoperspektivet så följer jag helt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, ja det gör hela vår familj. Detta medför bland annat att mina föräldrars gemensamma 80-årsfirande är skjutet på framtiden och mina föräldrar följer råden och håller sig hemma. Påskfirande kommer vi att fira var och en hemma.

Hemmajobb

De flesta i företaget jobbar hemifrån nu, de som kan i alla fall. Det har gått bra och jag ser till att ställa mig upp och sträcka på mig ofta då jag inte har höj- och sänkbart bord som på jobbet. Det är sagt två veckor till att börja med men jag tror att det blir många fler veckor framöver. Köket har blivit jobbkontor. Jag har med mig dator och externa skärmar och när det inte är jobb så flyttar jag bara undan skärmarna. Det är lugnt nu på kundtjänsten men jag tror på en liten ökning nu när våra äldre rekommenderas att minimera sina sociala kontakter.

Tid att beta av surdegar …

Idag när det är vårdagjämningen så har jag betat av några av surdegarna här hemma. Jag har lagt upp gardiner, fixat mer gardin på balkongen och fixat mörkläggning i mitt rum. Vacker vårdag innebar även långpromenad och jag har gjort i ordning på balkongen. Lite blommor där framöver så blir det jättemysigt, en liten oas att vara på när det är fint ute.

DNA

Jag jobbar vidare med släktforskning och DNA, och nu ska jag titta på ett webbinarium för att lära mig ännu mer. Jag sov en stund på soffan tidigare så jag orkar sitta en stund 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s