Salt Lake City (Rootstech)

Det fanns lite tid över till annat än själva Rootstech också. Jag och min kollega hade möjlighet att besöka Familysearch bibliotek i samband med att vi gick dit och överlämnade broschyrer om Arkiv Digital som blivit över. Det var ett superfint bibliotek och en trappa ner finns själva forskningsavdelningen som är indelad efter var i världen man vill söka information. Längst in var avdelningen för Norden, och vi hann med att prata med några volontärer (som hjälper forskarna) och jag fick ”jobba” lite också med att hjälpa till att tyda text. Ett mycket trevligt besök, och jag hoppas få tillfälle att återkomma dit.

Efter biblioteket gick vi tvärs över gården och in på museet som beskrev mormonernas historia. Jag får utforska det lite mer nästa gång jag kommer dit. I presentbutiken fanns det mycket fina saker. Jag köpte ett gosedjursbi till Gabi som hon direkt tog till sitt hjärta. Utah är ”Bee state” så det finns en hel del bigrejer att köpa överallt. Det var en hel del ”bibliska” saker också i presentbutiken såklart, och det fanns till och med Noaks ark i gosedjursformat. Pris var över 2 000 kr.

På torsdagskvällen åt vi middag med Familysearch på en fin restaurang i Joseph Smith Memorial building. Jag åt lax som verkligen var superb! Utsikten från restaurangen var häftig och templet (som är under renovering) såg mäktigt ut där det var upplyst. Det finns som synes tydliga regler vad som är tillåtet eller inte i tempelområdet.

I samband med middagen fick vi inbjudan till att lyssna på The tabernacle choir vilket var en häftig upplevelse. https://www.thetabernaclechoir.org/ Det var ca 350 körsångare och en stråkorkester som spelade. Vi fick fotografera och filma under repetitionen men inte under själva konserten som även var en livesändning i TV och radio. Det har varit sändningar varje söndag sedan 1929, och denna var nummer 4 720 i ordningen.

När konserten var slut var det bara att hämta packningen på hotellet och åka taxi till flygplatsen för att där vänta i några timmar på den långa resan hem.

Starbucks blev en kär vän för mig och min kollega då vi gick dit för att äta frukost då hotellfrukosten var kass (det är den tydligen oftast i USA). Ordentligt kaffe och onödigt goda chocolate chip cookies finns det där 🙂

Salt Lake City är en trevlig stad som jag gärna återvänder till. Det märks att den är präglad av mormonerna i form av att det inte var många snabbmatställen, inga casinon och det serverades inte kaffe på deras restauranger/serveringar.

Panoramabild för att få med alla skyltar utanför Salt Palace Convention Center

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s