Förberedelsetid …

På tisdag är det dags igen för mig att föreläsa om DNA i släktforskningen. Den här gången ska jag till Laxå-Finnerödja släktforskarklubb och ska prata lite mer ingående hur man jobbar med sin matchningslista. Tyvärr hinner jag inte jobba med mina egna resultat så mycket som jag skulle vilja, men framöver kommer det att bli lite mer tid till det.

Det kom in en ny ”Close family finder match” till min mamma i helgen, och när jag sade namnet på personen till mamma visst hon direkt vilken släktgren det är. Hon är fenomenal på att veta bara så. Jag själv kan ofta veta vilken gren det är, men för att kunna gå in mer i detalj vill jag gärna har ett släktträd framför mig. Vi är olika hur vi kan visualisera för att ”hitta rätt” i släktgrenarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s